Hayatımızı Hızlandıran ve Kısaltan Sosyal Medya

Hayatımızı Hızlandıran ve Kısaltan Sosyal Medya

Sosyal Medya Çılgınlığı

Kullanıcıları zamandan ve mekândan koparan, canları sıkıldığında veya üzüldüğünde bile bir kaçış noktası olan sosyal medya insanların bir tıkla her şeye erişmesine Akıllı cep telefonlarının hayatımıza girmesi ve çok hızlı bir şekilde yayılmasıyla teknoloji şirketleri sosyal medya platformlarını geliştirmeye ve değiştirmeye devam etmiştir.olanak sağlamaktadır. Bu deneyim insanlara haz ve kolay erişebilirliğin verdiği keyif sayesinde sosyal medyaya daha çok vakit geçirmesinin önünü açmış ve giderek kullanıcı sayıları milyarlara ulaşmıştır.

Dev Bir İçerik Kazanı Olan Sosyal Medya

Milyarlarca bireysel kullanıcı veya insanlara değer katan sosyal medya sayfaları gelişen stories ve reels formatları ile birçok insana kolayca erişebilmektedir. Bu sosyal medya çılgınlığı bazı kullanıcılar için bir keyif bazı kullanıcılar için ise gelir kapısına dönüşmüş ve influencer kavramı ortaya çıkmıştır. İçerik üreten kullanıcıların sayısı o kadar artmıştır ki sosyal medyaya  girdiğinizde sadece parmağınızı kaydırarak sayısız görsellere ve videolu içeriklere ulaşabilirsiniz.

Gelişen Sosyal Medya Uygulamalarındaki Formatlar Hayatımızı Nasıl Yönlendiriyor?

Sonsuz bilgiye ve içeriklere ulaşımın tek parmak ucuyla olmasının verdiği kolaylık ile bir gün içinde yüzlerce, binlerce içerik görüntülenebilmektedir. Bu kolaylığın sonucu olarak milyonlarca içerik arasından kullanıcılar tarafından fark edilmek daha zor hale gelmiştir. Ayrıca insanların yoğun iş temposu ve okul hayatı sebebiyle diledikleri gibi keyif alacakları içeriklere, kendilerine uymayan içeriklere göre daha hızlı ulaşma isteği sayesinde devasa bir hızlı tüketim ortaya çıkmıştır. Kullanıcılar dikkatini çekmeyen veya
uzun vakit alan içerikleri saliseler içerisinde geçebilmekte bu durum da daha kısa ve hemen haz veren içeriklere odaklanmasını sağlamıştır. Bu tempoya ayak uydurmak isteyen içerik üreticileri veya sosyal medya sayfaları daha kısa, öz içerikler çekerek kullanıcılara istediğini hemen vermeye başlamıştır. Bu durumun verdiği keyfe daha çok alışan kullanıcılar, gün geçtikçe günlük
hayatlarında ve sosyal medyada kolay ve hızlı tüketimi alışkanlık haline getirmişlerdir.

Sözün özü; düşüncelerimizi ve günlük hayat akışındaki alışkanlıklarımızın üzerinde etkili olan sosyal medya dünyası, insanı reel ve sanal hayat arasında bırakarak değiştirmeye başlamıştır. Haz duygusunu zirveye çıkarmaktan hoşlanan sosyal medya algoritması, kullanıcılara hızlı ve maksimum keyfi saniyeler içinde vererek aslında insanları buna alıştırıyor. Sosyal medyada istediklerimize hızlıca ulaşma alışkanlığımız da doğal olarak günlük hayatımıza yansımaktadır.

Hemen Teklif Al