Sürdürülebilirlik Konusunda Markaların ve Tüketicilerin Medya’da ki Rolü

Sürdürülebilirlik Konusunda Markaların ve Tüketicilerin Medya’da ki Rolü

Sosyal medyada sürdürülebilirlik kavramı

Herkesin televizyonda, sosyal medyada, billboardlarda, reklamlarda, AVM ve diğer mekanlarda sıklıkla karşılaştığı sürdürülebilirlik kavramı hayatımızın merkezine yerleşmiş ve bu kavramın getirdiği şartlara ayak uydurmak zorunda olduğumuzu farklı yollar ve medyalar aracılığıyla bilinç altımıza yerleştirilmiştir.

Büyüyen Trend “Sürdürülebilirlik”

Sosyal Medya’da sürdürülebilirlik kavramı son yıllarda hızla artış göstermiş, çevrecilerin veya bazı öncü markaların medyada bu konuyu işlemesiyle insanların zamanla bu konudaki hassasiyeti ve gösterdiği önem artmaya başlamıştır. Büyüyen ve ilerledikçe dev bir topa dönüşen sürdürülebilirlik kavramı bazı markaların gönülden bazılarının ise tüketicilerin bilinçlenmesiyle değişen marka algısını korumak ve diğer markalarla rekabet edebilmek amacıyla ayak uydurmak zorunda kalarak sürdürülebilirliğe yönelik çeşitli adımlar atmışlardır. Gerçekleştirdikleri sürdürülebilirlik adımlarını sosyal medyada, televizyon reklamlarında, açık hava reklamlarında aklınıza gelebilecek her türlü kitle iletişim mecralarında duyurmaya başlamış ve bu konudaki hassasiyetlerini gönülden veya zorunluluktan dolayı tüketicilere göstermeye başlamışlardır.


Sürdürülebilirlik Kavramı Markalarda Nasıl Bir Değişime Yol Açtı?


Gelişen e ticaret ağları insanları tüketim çılgınlığına sürüklemiştir. Bu çılgınlıktan yararlanmak isteyen markalar bilinçli tüketiciler için sürdürülebilirlik konusunda çoktan yol almaya başlamışlardır fakat bu kavramın büyüme hızına yetişemeyen markalar internet reklamları, forum siteleri veya sosyal medya yorumlarında tüketicilerin düşüncelerini özgürce yazması ve belirli bir konuda gruplaşma oluşturma güçlerinden dolayı sürdürülebilirlik kavramına önem vermeyen markaları sertçe eleştirmekte ve kamuoyu oluşturmaktadırlar. Bu durum bazı markaların yaptığı küçük hatalar veya gözden kaçırdığı en ufak durumlarda bile medyada ve tüketici algısında olumsuz sonuçlar doğurarak markanın kaybolmaya veya değersiz bir hale gelmesine yol açabilmektedir.

Sonuca gelecek olursak son yıllarda karşımıza çıkan bu kavram dünyayı, markaları ve tüketicileri hızlıca etkisi altına alarak, yeni bir düzen ile birlikte markaların pazarlama ve iletişim stratejilerinde önemli değişikliklere yol açmıştır.

Hemen Teklif Al